1

Miholjsko leto: danas temperatura 31 stepen

temperatura pancevacKao što se može videti na fotografiji koju je foto-reporter „Pančevca” Bogdan Petrov zabeležio danas, temperatura u Pančevu u 15.43 iznosila je čak 31 stepen. Miholjsko leto dostiglo je vrhunac, a lepo vreme izmamilo je Pančevke i Pančevce na ulice. Kako se već od sutra uveče očekuje manji pad temperature s povremenom kišom, ovaj dan svakako treba maksimalno iskoristiti.

Ipak, današnje vremenske prilike nisu pogodovale baš svima.

Transport pacijentkinje na VMA

Transport pacijentkinje u naselju Tesla

Naši sugrađani su se uglavnom žalili na visok pritisak i astmatične napade, a pomoć lekara su najčešće tražili stariji ljudi, mahom zbog pojačanog kašlja i povišene telesne temperature. Kako smo saznali od očevidaca, Hitna pomoć je intervenisala u naselju Tesla kada je jednoj ženi pozlilo na ulici – i to najverovatnije zbog kontakta sa sonom kiselinom.

Iz Hitne pomoći apeluju na građane da prilikom pozivanja broja 194 daju što sveobuhvatnije podatke o simptomima lica koja čekaju na intervenciju. Dešava se da zbog  netačnih ili nedovoljno preciznih informacija ekipa ode na teren, a ispostavi se da stanje pacijenta nije zahtevalo hitno zbrinjavanje. Za to vreme trpe oni kojima je pomoć u tom trenutku daleko potrebnija.

D. K.