1

„Maštarija” talentovane Elizabete Jagice

Prezentacija spota za pesmu „Maštarija” naše mlade sugrađanke Elizabete Jagice održana je u prepunom foajeu Kulturnog centra u petak, 3. oktobra. Muziku za pesmu koja je inspirisala spot napisala je Vesna Delević Žačić, autor teksta je dečji pisac Slobodan Stanišić, a čovek koji je stajao iza objektiva i montirao spot bio je Nikola Jaćimović.

Elizabeta je u dva bloka uživo otpevala šest pesama, uz aplauze brojnih gostiju. Među posetiocima je bio i veliki broj dece, što je doprinelo veseloj atmosferi. Nakon promocije spota direktor Muzičkog centra Boris Matijević i Elizabeta podelili su zahvalnice pojedincima i ustanovama koji su pomogli realizaciju spota za pesmu ,,Maštarija’’, kao i Elizabetinu dosadašnju karijeru.

Kako je počela da nastupa s tri i po godine, treme nije bilo.

Elizabeta Jagica

Elizabeta Jagica

– Prezadovoljna sam večerašnjom promocijom, bilo je divno. Ovo nije moj prvi spot, to je bio onaj za pesmu „Mornareva ljubav”, koji sam već promovisala. Želim da nastavim s muzičkom karijerom i kad odrastem. U muzičkoj školi „Jovan Bandur” sviram violinu, ali imam želju da postanem dirigent – radosno nam je objasnila učenica petog razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”.

Jedanaestogodišnja Elizabeta već ima iza sebe muzički album i brojne nastupe po Srbiji, a ko želi da je sluša uživo, može to učiniti već 24. oktobra, u 17 sati, na Festivalu dečje muzike u Beogradu.
D. P.