1

Liga ne odustaje od protesta

lsvlogo - CopyPančevački odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine neće odustati od protesta zbog povećanja poreza na imovinu, zakazanog za sredu, 26. novembar, izjavio je Vladan Keljević, odbornik te stranke.

Ligaši su ranije najavili protest ispred Gradske uprave u sredu od 16 časova sa zahtevom da stopa poreza na imovinu za 2015. bude prepolovljena sa 0,4 na 0,2 odsto.

Keljević je rekao da sednica Skupštine Pančeva na kojoj se očekuje odluka o smanjenju poreza na poljoprivredno zemljište neće uticati na zakazani protest.

– Mi odavno ukazujemo na previsok porez na imovinu i zahtevamo da on bude prepolovljen. Najavljena sednica lokalnog parlamenta je direktna posledica našeg pritiska i nezadovoljstva građana, ali se time samo delimično izlazi u susret zahtevima LSV-a. Zanima nas ko vodi finansijsku politiku Pančeva kad se prave ovakve greške i da li je trebalo da se poljoprivrednici obrate sudu da bi vlast reagovala. Mi tražimo da stopa poreza na svu imovinu bude prepolovljena kako bi se izašlo u susret građanima – izjavio je Keljević i dodao kako očekuje da se na protestu ispred Gradske uprave pojave svi koji su potpisima podržali ove zahteve Lige.

On je najavio da će stav predstavnika LSV-a u Skupštini Pančeva u vezi s predlogom vlasti o delimičnom smanjenju poreza na imovinu biti saopšten naknadno.

D. V.