1

„Lidl” konačno dolazi u Pančevo?

LIDLIdućeg petka, 19. novembra, u Direkciji za izgradnju i uređenje grada održaće se licitacija za prodaju građevinskog zemljišta koje se nalazi u Ulici Moše Pijade na Kotežu.

Povodom toga, u Direkciji za izgradnju i uređenje grada danas je održana konferencija za novinare na kojoj je Milan Balčin, predsednik Gradske komisije za otuđenje građevinskog zemljišta saopštio da je parcela koja će se prodavati površine 8.921 kvadratni metar, a da je početna cena 73.638.037,66 dinara.

Podsećamo, ta parcela na Kotežu 1 bila je predmet interesovanja kompanije „Lidl Srbija supermarketi Beograd”. Ta kompanija je još 14. januara 2015. godine uputila pismo o namerama gradonačelniku Pančeva u kojem je iskazala zainteresovanost za sticanje prava svojine nad zemljištem u Ulici Moše Pijade. Inače, „Lidl” je do sada na licitacijama već kupio građevinsko zemljište u Beogradu, Smederevu, Valjevu, Subotici, Nišu, Zrenjaninu i Novom Sadu.

Ovih dana je u našim medijima objavljena izjava Svena Sejdela, prvog čoveka „Lidla”, da ta kompanija od 2016. godine zvanično počinje da posluje u Srbiji. Povodom toga nekoliko naših poznatih ekonomista izrazilo je nadu da će to doprineti većoj konkurenciji, a samim tim i povoljnijim cenama na našem tržištu s obzirom na to da monopol drže preduzeća „Maksi”, „Idea”, „Roda” i „Merkator”.

M. G.

opsirnije1