1

Licitacija: ko daje više za dečji život? Kupite ikonu, spasite Vladu!

VLAADANa humanitarnom bazaru održanom proteklog vikenda, 12. i 13. decembra, u igraonici „Šareni svet” na Strelištu prikupljeno je 48.000 dinara za lečenje našeg devetogodišnjeg sugrađanina Vlade Đorđevića.

Kao što je „Pančevac” već pisao OVDE, Vlada pod hitno mora da ode u Tursku na operaciju ciste na mozgu, a za to mu je potrebno 27.000 evra.

VLADA DJORDJEVIC (2)Pored bazara, u igraonici na Strelištu u subotu su odigrane i dve predstave koje su pripremili učenici trećih razreda OŠ „Mika Antić”, koju Vlada pohađa.

Pored posetilaca bazara, proteklih dana su humani pojedinci, privatna preduzeća i zaposleni u OŠ „Miroslav Antić” na žiro-račun za pomoć uplatili još 31.200 dinara, tako da je do sada prikupljeno ukupno 79.200 dinara.

ikonaPredivan gest načinio je i naš sugrađanin Dobrivoj Đorđević, penzioner koji se bavi izradom ikona od drveta, koji je Vladi poklonio jedno svoje delo kako bi prihod od prodaje ikone bio uplaćen za dečakovo lečenje.

Na sajtu „Limundo” pokrenuta je licitacija za kupovinu ikone. Početna cena iznosi 50.000 dinara, a aukcija traje do ponedeljka, 21. decembra.
Na licitaciji možete učestvovati klikom OVDE.

Podsećamo i da je „Pančevac” pokrenuo inicijativu da se sredstva namenjena za uklanjanje skulpture „Dve žene / „Udovice” s platoa Gradske uprave i za postavljanje spomenika Stevanu Knićaninu preusmere na lečenje Vlade Đorđevića.

S tim u vezi pokrenuta je i on-lajn peticija, koju možete pogledati OVDE. Do sada ju je potpisalo više od 600 ljudi.

Niko od predstavnika pančevačke izvršne vlasti još uvek se nije oglasio ovim povodom.

Niko od njih ni kao pojedinac nije uplatio novac za Vladino lečenje.

Nije to učinilo nijedno javno preduzeće, kao ni bilo koje drugo veće privatno ili državno preduzeće u Pančevu.

VLADA PREDSTAVADa ne bismo nabrajali ko sve nije uplatio novac, reći ćemo samo da su to do sada, pored zaposlenih u „Mikinoj” školi, uradili „Lavirint” i cvećare „Milica” i „Nađin kutak”.

Svi ostali se, očigledno, pretvaraju da nisu obavešteni. No, nama neće biti teško da ih na Vladu podsećamo sve dok ne bude sakupljen i poslednji dinar.

Sredstva za pomoć Vladi mogu se uplatiti na dinarski račun Siniše Đorđevića 340-32110017-94, kod Erste banke, s naznakom „Pomoć za Đorđević Vladimira”. Uplate iz inostranstva vrše se na devizni račun Stanke Đorđević: IBAN RS35340000003216654566. SIF kod je GIBARS22.

D. K.