1

Lepo veče u Gerontološkom centru

Zaposleni u Gerontološkom centru na Kotežu ulepšali su još jedno veče svojim štićenicima. Priredili su im koncert dečje folklorne grupe „Čigra”, što je preraslo u druženje starih i dece uz bogato posluženje.

Milentije Maksimović, direktor Gerontološkog centra, izjavio je da stanari te ustanove uvek pozitivno reaguju na sve programe koji se organizuju za njih jer im vreme tada prolazi još brže i lepše. To je, po njegovim rečima, podsticaj za zaposlene da nastave zajedničke akcije sa udruženjem „Na pola puta” i nekim osnovnim školama u gradu s kojima imaju dobru saradnju.

Dom starihHani Šopov, visokostrukovni radni terapeut u ovom centru, izjavila je da je za naredne dane planirano još nekoliko dešavanja. Po njenim rečima, predviđeni su pozorišna predstava vršačkog amaterskog pozorišta „Prozor”, koncert muzičke sekcije klubova za stare u Pančevu, dodela nagrada Crvenog krsta najboljim učenicima osnovnih škola, izložba dečjih likovnih radova na temu „Zlatna jesen”, kao i maskenbal i prodajna izložba radova i fotografija.

M. G.