Haluške i pirohe sa makom nazivi su tradicionalnih slovačkih specijaliteta koji su se, sa ciljem prenošenja na mlađe generacije i očuvanja od zaborava, pripremale 14. novembra u okviru radionice „Vešte ruke padinskih žena”.
Radionica posvećena kulinarskim veštinama i tradicionalim receptima organizovana je na inicijativu Zuzane Masarik, kako bi i mlade devojke ovladale pripremom tradicionalnih jela.
Zuzane Masarikova je bila domaćin okupljanja u okviru kog su se pripremala tradicionalna slovačka jela haluške i pirohe.
Vesela atmosfera nije izostala, a i kako bi kada se na jednom mestu okupilo desetak žena.
Druženje uz haluške i pirohe je finansijski potpomogla Opština Kovačica, koja je podržala projekt Zuzane Masarik i time doprinela očuvanju običaja i tradicije kao i gastronomskih specijaliteta ovog mesta.
(Ovaj tekst je deo projekta „Info kutak” koji je finansijski podržala Opština Kovačica)
Pratite nas