Kovačica u finalu KREF-a

Kovačička osnovna škola Mlada pokolenja se ponovo našla u finalu KREF-a.

Osnovna škola „Mlada pokolenja” iz Kovačice ušla je u finale trećeg Internacionalnog festivala KREF sa dva filma. Reč je o takmičenju gde mogu da učestvuju osnovne škole širom Srbije, a đaci imaju zadatak da na zanimljiv način predstave svoju obrazovnu ustanovu.

Video prezentacija u kategoriji Lip dub filmova traje pet minuta, a u njoj učestvuju svi učenici kovačičke osnovne škole i njihovi nastavnici. Autor filma je nastavnica Zuzana Putnik. Snimatelj i realizator filma je Vladimir Kuharik.

Osim ovog filma, kovačička osnovna škola se u finale KREF-a plasirala i sa edukativnim filmom „Pop Ćira i pop Spira”, autorke nastavnice Ane Hrkove.

Škole se ove godine takmiče u kategorijama: Lip Dab, edukativni, dečiji ogledni, dečiji igrani i majkraft filmovi. Svi filmovi mogu da se pogledaju na zvaničnoj FB stranici KREF-a.

Takmičenje od 2016. godine organizuje Učiteljsko društvo Leskovac, uz podršku Ministrstva prosvete nauke i tehnološog razvoja RS, Grada Leskovca, Ministarstva kulture RS i Univerziteta „Goce Delčev“ iz Štipa.

Proglašenje pobednika za svaku kategoriju i dodela specijalnih nagrada žirija i publike održaće se 29. i 30. septembra u Štipu u Makedoniji.

Inače, video prezentacija kovačičke osnovne škole u kategoriji LipDub je 2016. godine, kada je takmičenje organizovano po prvi put, osvojila prvo mesto. Kovačičani su prošle godine zauzeli drugu poziciju.

Ovaj tekst nastao je u okviru projekta „Kroz opštinu Kovačica” čiju je realizaciju finansijski podržala opština Kovačica.