1

Konsolidacija Apoteke Pančevo

Za tri meseca, koliko je prošlo od dolaska novog rukovodstva na čelo Apoteke Pančevo, u toj ustanovi su napravljeni značajni pomaci, ali borba za opstanak i dalje traje. Jedna od najbitnijih stvari s kojima se menadžment suočava u ovom trenutku, prema rečima Jelene Eror, v. d. direktora Apoteke Pančevo, jeste održavanje tekuće likvidnosti ustanove.

Kad je novi menadžment stupio na dužnost 3. jula, suočio se sa ogromnim dugom od sedam miliona evra, nagomilanom robom koja ne spada u lekove, nabavljenom po izuzetno visokim cenama, Apoteka IMG_9834 (5)zapošljavanjem nekvalifikovanog kadra i brojnim tužbama. Jelena Eror objašnjava za naš list na koji način je pokrenuta konsolidacija preduzeća.

– Štetni poslovi i angažmani su raskinuti. Smanjili smo materijalne troškove i obezbedili kontinuitet u snabdevanju lekovima. Takođe, radimo na racionalizaciji kadra. Uvedena je nova sistematizacija i trenutno imamo sto četrdeset devetoro zaposlenih, a kad sam došla na mesto direktora, bilo ih je sto osamdesetoro. Među njima je bilo mnogo nekvalifikovanog osoblja zaposlenog suprotno zabrani zapošljavanja, bez saglasnosti Ministarstva – ističe Jelena Eror.

Prema kadrovskom planu Ministarstva zdravlja, Apoteka Pančevo treba da ima sto trideset jednog radnika. Naša sagovornica očekuje da bi početkom sledeće godine broj zaposlenih mogao da se vrati na optimalan broj, jer i dalje mnogo ljudi radi na osnovu ugovora koji će isteći do kraja godine.

I. P.

opsirnije1