1

Karate klub Dinamo proslavio jubilej

U prepunoj sali Doma Vojske, u sredu, 25. novembra, jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva sa ovih prostora obeležio je vredan jubilej – Karate klub Dinamo proslavio je svoj 50. rođendan. Lepo organizovana svečana akademija, kojoj su prisustvovali bivši i sadašnji članovi Dinama, kao i brojni gosti i prijatelji kluba, bila je prepuna uspomena i emocija.

Na početku sve prisutne je pozdravio Nikola Krstić, predsednik KK-a Dinamo, a potom su na binu izašli članovi prve generacije ovog kluba koji su izmamili gromoglasan i dugotrajan aplauz. Prisetili smo se svih najvećih uspeha karatista iz našega grada, počevši od braće Jorga, Vladimira i Ilije, preko šampiona nad šampionima Predraga Stojadinova, do nove zvezde svetskog karatea Slobodana Bitevića.

karate jubilej pedja i krca

Svečanoj akademiji KK-a Dinamo prisustvovali su i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, predsednički Karate federacije Srbije i Karate saveza Vojvodine, Slavoljub Piper i Strahinja Tepavčević, naša proslavljena karatistkinja Tanja Petrović i mnogi drugi.

Bio je to istinski praznik u Pančevu. Zahvaljujući KK-u Dinamo i njegovom postojanju tokom veličanstvenih pet decenija. Opširnije o ovom događaju pisaćemo u narednom broju štampanog izdanja „Pančevca”.

A. Ž.