1

Jojić: Zahtev Haga za moje hapšenje je neosnovan

Poznati pančevački advokat i član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke Petar Jojić izjavio je da je zahtev Haškog tribunala za njegovo hapšenje besmislen i neosnovan, jer niti je zastrašivao svedoke niti im je pretio.

PERA JOJIC– Uvek sam vodio računa o nacionalnim interesima Srbije i, pošto sam dobar poznavalac međunarodnog prava, postupao sam u skladu s njegovim načelima i pravnim normama našeg pravosuđa – istakao je Jojić.

On je optužio Haški tribunal da je tokom dosadašnjih sudskih procesa koji su vođeni u toj sudskoj instituciji protiv Srba bilo slučajeva svedoka koji su davali lažne iskaze i svaljivali krivicu na optužene jer su im obećavani promena identiteta, adrese stanovanja i novac. Po njegovim rečima, na one koji su odbijali da pristanu na to vršeni su veliki pritisci. Jojić je dodao i da su mnogi potencijalni svedoci koji su imali da svedoče o zločinima OVK tokom rata na Kosovu zbog toga ubijeni iako je trebalo da im Haški tribunal obezbedi sigurnost i zaštitu.

M. G.