1

Jojić: Dokle će čekati radnici „Razvoja i inženjeringa”?

– Nisam zadovoljan odgovorima koje sam dobio iz Ministarstva privrede na moje poslaničko pitanje u vezi sa stečajem nekadašnje firme „Razvoj i inženjering” i sudbinom poslovnog prostora koji joj je pripadao. Na osnovu informacija kojima raspolažem, imam osnova za sumnju da se prodaja tog poslovnog prostora namerno odlaže da bi ga neko kupio budzašto, po ceni koja će biti niža od realne. Za mene je to nedopustivo, jer se ne sme zaboraviti da u našem gradu postoji veliki broj bivših radnika „Razvoja” koji čekaju da im nekadašnja firma isplati ono što im duguje – izjavio je republički poslanik i naš sugrađanin Petar Jojić.

U odgovoru koji mu je Ministarstvo privrede dostavilo između ostalog se može pročitati da od 26. maja 2011. godine traje stečajni postupak firme „Razvoj i inženjering” i da ga vode dva stečajna upravnika.

Navodi se i da na dan kada je pokrenut, u „Razvoju” nije bio zaposlen nijedan radnik, a da su pre toga naši sugrađani koji su se vodili kao radnici te firme prijavili potraživanja na ime neisplaćenih ličnih dohodaka za period od 2001. do 2008. godine.

U odgovoru Ministarstva privrede na Jojićevo pitanje piše i da je 313 bivših radnika „Razvoja” prijavilo potraživanja od te firme, a da je ukupna suma koju im ona duguje 144.502.511,79 dinara. Navodi se i da su do sada organizovane tri prodaje poslovnog prostora „Razvoja”, ali da nije bilo interesenata, zbog čega će do kraja ove godine biti organizovana još jedna.

M. G.