1

Izraelska firma otvara fabriku u Pančevu?

Pancevo NOcu 1_MG_8189 (2)Izraelska kompanija „Smart LED” zainteresovana je da iduće godine u Pančevu otvori fabriku za proizvodnju najsavremenije LED ulične rasvete i zaposli ovdašnje radnike.

Predstavnici tog preduzeća su u četvrtak, 24. decembra, u pratnji gradonačelnika Saše Pavlova i direktorke Direkcije za izradnju i uređenje grada Maje Vitman, u Ulici Maksima Gorkog pustili u rad deset sijalica LED ulične rasvete da bi pokazali kako rade, a kada su objasnili koje su njihove mogućnosti, oduševili su domaćine.

Novo osvetljenje koje je postavljeno na početku ulice (iz pravca centra grada) ne samo da je lepše i prirodnije od stare ulične rasvete nego je zanimljivo i to da se pali i gasi automatizovano, GPS signalom koji se prenosi u realnom vremenu, internetom, do „srca” sistema koji se nalazi u Izraelu.

Takođe, postoji mogućnost da se osvetljenje pojačava ili smanjuje, a to se može raditi preko laptopa ili mobilnog telefona pomoću posebne aplikacije. Na promociji najnovije ulične rasvete gosti iz Izraela su rekli i da ona radi normalno bez obzira na maglu, jaku kišu, grmljavinu, munje i druge nepovoljne vremenske prilike. Govoreći o prednostima LED ulične rasvete, rekli su da je najvažnije to što su uštede u potrošnji električne energije ogromne. Vredi istaći i to da su prvih deset LED sijalica praktično poklonili Pančevu, jer za njihovo postavljanje nisu tražili novac.

M. G.

opsirnije1