1

Ivanu Rakidžiću potrebni donatori kože

eksplozijaIvan Rakidžić, radnik preduzeća „Trans servis” iz Pančeva koji je teško povređen u eksploziji gasa 15. novembra, u stabilnom je stanju, ali je i dalje životno ugrožen – izjavio je za „Pančevac” njegov sin Vladimir.

On je dodao da je njegovom ocu juče na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Beogradu presađena koža od dvojice donatora, tako da je sada polovina opekotina koje je zadobio sanirana. Vladimir je naglasio kako su ostale one najgore opekotine, na leđima i bokovima, koje lekari pokušavaju da drže pod kontrolom antibioticima.

– Lekari su uspeli da smanje ugrožene delove tela kako bi moj otac što lakše prošao kroz krizni period koji predstoji, jer preti razvoj infekcija koje bi mogle da mu ugroze život. U ponedeljak će se znati da li će sredinom naredne nedelje biti moguće obaviti novu transplantaciju kože i zato su nam potrebni novi donatori – izjavio je Vladimir.

Svi koji žele da pomognu Ivanu Rakidžiću da spase život mogu se javiti na Vladimirov broj telefona (065/536-5016) kako bi dobili dodatne informacije i uputstva.

Ivan Rakidžić je zadobio opekotine 60 odsto kože, od kojih su neke prilično duboke i opasne. On je povređen dok je vario unutar cisterne, u kojoj je verovatno bilo zaostalih zapaljivih gasova i isparenja.

D. V.