1

Ivanović i Kokora novi reprezentativci

2Aleksandar Ivanović i Danijel Kokora, članovi novootvorenog borilačkog kluba „A Tim Žerjal” iz Kovina, nedavno su učestvovali na kvalifikacionom turniru za izbor nacionalnog tima Srbije u combat wrestlingu, koji su organizovali MMA tim „Teogenes” iz Beograda i Internacionalna combat wrestling federacija.

Zahvaljujući odličnoj pripremljenosti, Ivanović i Kokora su na ovom takmičenju uspeli se izbore za mesto u našem nacionalnom timu, te će oni biti među borcima koji će se 22. avgusta nadmetati na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj.

5Ova dva momka već su se proslavila među ljubiteljima ovakvih borbi, budući da se takmiče već godinama. Aleksandar Ivanović iza sebe ima nekoliko amaterskih borbi u MMA i K1, dok je Danijel Kokora već 5 godina u profesionalnim MMA vodama, gde je postigao značajne rezultate u više disciplina.

Inače, combat wrestling predstavlja mešavinu rvanja i „greplinga” (borbe u parteru), koji je sastavni deo MMA (Mixed Martial Arts – mešovitih borilačkih veština).

4

Internacionalna combat wrestling federacija (IFCW) bavi se promocijom i organizacijom internacionalnih turnira i takmičenja, a među članovima federacije je preko 20 nacionalnih timova iz celog sveta, pri čemu njihov broj neprekidno raste. Srbija je sada stekla pravo na učlanjenje u IFCW i prvi put u sportskoj istoriji ima priliku da se takmiči u ovoj disciplini na Svetskom prvenstvu.

Pored Kokore i Ivanovića, combat wrestling tim Srbije u Bugarskoj činiće: Toni Merkulev, Pavle Davidović, Vukašin Jaćimović, Borko Stojanović, Marko Gucu, Aleksa Bosić, Aleksandar Vicković, Luka Breberina, Miloš Dojčinović, Nenad Padari, Ivan Vicić i Milan Vrbić.

1

D. K.