1

Ispraćeni vojnici za Liban

VOJSKA2– Vojska Srbije poklanja značajnu pažnju učešću u međunarodnim mirovnim misijama Evropske unije i Ujedinjenih nacija. Doprinos očuvanju mira i bezbednosti širom sveta je strateško opredeljenje naše države i Vojska Srbije zbog toga neprestano povećava broj svojih pripadnika u međunarodnim mirovnim operacijama. Uspešno smo završili učešće u misijama UN-a u Istočnom Timoru, Čadu, Burundiju i Centralnoafričkoj Republici, a trenutno su naši vojnici i oficiri u Liberiji, Obali Slonovače, Kongu, Libanu, na Kipru, u Somaliji i Ugandi – izjavio je danas u kasarni „Stevica Jovanović” načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković na ceremoniji priređenoj povodom ispraćaja pripadnika Vojske Srbije koji će biti deo mirovne misije UNIFIL-a u Libanu.

On je istakao da će pripadnici naše vojske koji će biti u toj misiji služiti tamo šest meseci i da će jedan deo njih biti u sastavu španske jedinice pripadnika međunarodnih mirovnih snaga, a drugi deo u sastavu italijanske jedinice.

– Uveren sam da ćete svoje zadatke izvršavati časno, pošteno i odgovorno, uz maksimalno angažovanje, onako kako to dolikuje srpskom vojniku, podoficiru i oficiru, i da ćete dostojno predstavljati našu vojsku i našu državu. Rad vaših prethodnika u mirovnim misijama ocenjivan je najvišim ocenama i ja ne sumnjam da će tako biti i s vama – naglasio je Diković.

 M. G.

 opsirnije1