Ime kupca hotela „Sloboda” je tajna?!

Iako se posle dužeg vremena od objavljivanja oglasa za prodaju hotela „Sloboda” pojavio investitor koji je uložio novac u taj objekat, ime tog pojedinca ili preduzeća još uvek je tajna.

Službenici AIK banke zaduženi za prodaju nekretnina u njenom vlasništvu (ta banka bila je vlasnik „Slobode”) nisu hteli da otkriju identitet tajanstvenog investitora u hotel koji se nalazi u centru Pančeva.

– Zašto vi zovete? S kojom namerom ste se javili kad tražite da vam otkrijemo nešto što ne sme da se kaže jer je to poslovna tajna? Možemo da vam kažemo samo to da će uskoro početi radovi na renoviranju unutrašnjosti hotela – bilo je sve što su u centrali AIK banke rekli u telefonskom razgovoru novinaru „Pančevca”.

SLOBODA2Ovakav odgovor je čudan zato što, primera radi, dolazak brojnih svetskih hotelijerskih kompanija koje su do sada uložile novac u otvaranje hotela u Beogradu nijednom nije bio tajna i uvek su u medijima objavljivana imena investitora.

Inače, informaciju o tome da se pojavio investitor koji je uložio novac u „Slobodu” prvi je izneo gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov u nedavnom intervjuu za TV Pančevo. Međutim, on je tada rekao da je hotel prodat, a u AIK banci su „Pančevcu” precizirali da je hotel samo izdat u zakup, a ne prodat.

Podsećamo, Pavlov je izjavio da će investitor u „Slobodu” u prvoj fazi rekonstrukcije, koja će početi u aprilu, adaptirati letnju baštu i deset soba. Dodao je da će tokom 2017. godine biti sređena kompletna unutrašnjost „Slobode”, kao i da će nakon toga kapacitet hotela biti povećan.

M. G.