1

Ilkić u Tamišu

Ono što smo nagoveštavali proteklih dana konačno se i dogodilo. Aleksandar Ilkić, doskorašnji plejmejker mladog tima Partizana i član mlađih srpskih selekcija, novi je član KK Tamiša.

Ilkić se vratio kući. Ponikao je daroviti košarkaš u Pančevu, a prve korake je napravio u Kris-krosu. Talenat nije ostao neprimećen, pa je popularni Aleksa brzo našao svoje mesto pod koševima. Strastvenost u igri sada devetnaestogodišnjaka, njegov instinkt za dobar pas, precizan šut i, pre svega, brzina nisu promakli ni skautima beogradskog Partizana. Poslednjih godina mladi Pančevac je bio okosnica drugog tima šampionske ekipe iz srpske prestonice, a sada će voditi igru KK Tamiša.

Ilkic-AleksandarPostoje najmanje tri razloga zašto je potez Aleksandra Ilkića da se vrati u rodni grad ispravan. Prvo, košarkaški i u svakom drugom smislu sazrevaće u odličnoj sredini, a moći će i da igra. Drugo, on je potreban KK Tamišu. Takođe, ne treba zaboraviti da je sa odlaskom Davora Peraka, legendarnog kapitena, u Tamišu ostao samo Saša Radović kao rođeni Pančevac. Ilkić sada popunjava i tu prazninu. Atraktivna košarka, mnogo lepih poteza i, kako smo naglasili, brzina odlike su majstora u igri ispod obručeva, pa nema sumnje da će sada dolaziti i više sugrađana na mečeve Tamiša kad igra u ovdašnjem hramu sporta. Zato – dobro došao, Aleksa!

Osim Ilkića, a time je potvrđena i studioznost prvih ljudi KK Tamiša, u ovaj klub su stigla još dva nova igrača, ali da u Pančevu ostanu na duže staze. Reč je o Nikoli Rondoviću i Petru Ivanoviću. Oni igraju na pozicijama beka i krilnog centra. Rondović je prošlu sezonu propustio zbog povrede ramena, a ranije je igrao za Crnokosu. Prošao je školu Crvene zvezde. Ivanović je nastupao za Zetu iz Golubovaca (CG), a bio je i kapiten juniorske reprezentacije Crne Gore. Saradnju sa sportskom družinom iz grada na Tamišu nastavio je Nikola Simić, bek šuter. Sada Pančevci imaju deset igrača pod ugovorom za novu sezonu. U razgovoru s Bojanom Jovičićem, šefom struke KK Tamiša, saznali smo da on i njegovi saradnici, kao i rukovodstvo kluba, žele da angažuju još jednog krilnog igrača, kao i centra.

Ovih dana Dušan Hukić i njegovi saigrači počinju da igraju i prijateljske utakmice. Sutra će na megdan Proleteru u Zrenjanin, a u subotu od 15.30 u Hali sportova na Strelištu ugostiće novog člana ABA lige, šampiona Slovenije – tim Tajfuna.

S. D.