Idućeg meseca velika akcija saobraćajne policije širom Srbije

Rat bahatim vozacimaMinistarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije sprovešće idućeg meseca akciju „Blic maraton”, tokom koje će saobraćajni policajci širom Srbije u jednom danu, dvadeset četiri sata bez prestanka, meriti brzine kojima se kreću vozači na putevima.

Cilj „Blic maratona” jeste povećanje bezbednosti u saobraćaju, a praksa evropskih zemalja u kojima su ovakve akcije uobičajene jeste da se u njih uključuju i građani. Oni svojim predlozima i sugestijama treba da ukažu na to na kojim mestima najčešće dolazi do prekoračenja brzine.

Inače, tokom akcije „Blic maraton” biće angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja kojima raspolaže saobraćajna policija – ručni radari, radari u sistemima video-nadzora i uređaji za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, tzv. „presretačima”.

Saobraćajni policajci će tim uređajima snimati i fotografisati vozila koja se budu kretala brzinom većom od dozvoljene, a nakon toga će vozači biti zaustavljani i sankcionisani za učinjeni prekršaj.

M. G.

opsirnije1