Iduće godine preuređenje priobalja Tamiša

BJELICANovi direktor „Zelenila” Danilo Bjelica izjavio je da će prioritet zaposlenih u tom javnom komunalnom preduzeću biti ne samo da održe visok nivo usluga koje pružaju građanima već da ga dodatno poboljšaju.

On je rekao da će nakon sagledavanja bilansa dosadašnjih poslovnih rezultata „Zelenilo” od početka naredne godine početi da realizuje više ideja kako bi naš grad izgledao još lepše.

Po njegovim rečima, nastaviće se organizovanje manifestacija koje su uvek nailazile na dobar odziv građana, kao što su izbori za najlepši balkon i baštu i „Dani ’Zelenila’”.

Bjelica je najavio da će javno komunalno preduzeće koje on predvodi i u predstojećem periodu organizovati humanitarne akcije za pomoć bolesnoj deci i dodao da je ohrabrujuće što će „Zelenilo” imati maksimalnu podršku gradske vlasti.

Na zahtev novinara da otkrije neki od budućih planova on je naveo uređenje tamiškog keja i priobalja. Dodao je kako Pančevci vole da šetaju u tom delu grada po obali Tamiša i kako bi on mogao mnogo lepše da izgleda.

– Naglasak će nam biti na uređenju gornjeg dela priobalja, na koji ne utiču promene vodostaja Tamiša. Na primer, planiramo da od tamiškog mosta  do „Brodoremonta” i vojnih zgrada celom dužinom posadimo parkovsko zelenilo, a da na obali Tamiša napravimo malu marinu za čamce – istakao je Bjelica.

M. G.