1

I to je Pančevo – Osećaj za filing

itojepvo01Znate onaj osećaj: dobili ste platu, rešili da obradujete sebe nekom krpicom, pa pravac „Aviv”, a ono sniženje (skupo i sa sniženjem, ali nema veze, jednom se živi), vidi ove pantalone, gle onu majicu, joj kakav parfem, oh, baš ta knjiga… I otkačite se, isprobavate, pazarite, napunite ruke kesama, što da ne, jednom se živi. Potom stignete kući, a u sandučetu pošta – računi, računi i računi. Shvatate da ćete ponovo duboko zaroniti u minus…

Znate taj osećaj?

 

 

Sekondhend i sekondleg

itojepvo02Nekad su se u centru grada nalazile najlepše i najluksuznije radnje. Početkom 21. veka centar su preplavile banke i prodavnice patika i sportske opreme. Onda su na njihovo mesto došle radnje pretrpane kineskom robom.

Pošto su i one postale suviše skupe za nas, po centru su počeli da se otvaraju sekondhendovi, tj. objekti u kojima se prodaje polovna odeća i obuća. U poslednje vreme i oni se zatvaraju.

Ni za njih više nema love.

 

Sa standardom na ti

itojepvo03Životni standarde, zašto si se tako srozao? Kao čarape bez podvezica, kao gaće bez lastiša, kao preširoke pantalone bez kaiša.

Zašto si tako nisko (na zemlju) pao? Zar su i buvljačke tezge postale luksuz za tebe? Niski životni standarde, što si se pretvorio u rite?

Tekst: D. Mladenović * Foto: B. Petrov