1

I rumunska policija traga za nestalim dečakom

NIKOLA POPOVAC

Nikola Popovac s novinarima, foto: Stefan Cvetković

Načelnik pančevačke policije Nikola Popovac izjavio je novinarima u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i Direkcije policije da je povodom potrage za nestalim Stefanom Ilićem održao sastanak s nadležnima u rumunskoj policiji i da oni takođe tragaju za njim na teritoriji te države.

– I dalje je na snazi blokada područja Policijske uprave Pančevo. Sve policijske patrole za koje je predviđeno da budu na blokadnim mestima su i dalje tamo. Vrši se pojačana kontrola lica i vozila i prelaska državne granice. Svaka informacija koju dobijemo, a mnogo smo ih dobili, proverava se. Dosta lica je privedeno i obavljen je razgovor s njima. U sve mere koje preduzimamo uključeno je i Tužilaštvo i tužilac je s nama. Moje kolege i ja smo od juče na nogama i niko nije spavao. Angažovane su stotine policajaca. Sve mere koje su predviđene Zakonikom o krivičnom postupku su preduzete. Iskoristili smo sve snimke s video-kamera, gde god postoje. Zasad je situacija nepromenjena. Ima određenih pomaka, ali ne bih mogao detaljnije o tome u interesu istrage – kazao je Popovac.

On nije odgovorio na pitanja da li je istina da su dečakovi roditelji i dalje u policiji i da su pali tokom ispitivanja na poligrafu.

Pogledajte nemontirani materijal koji je snimio Stefan Cvetković, naš dopisnik iz Bele Crkve, prilikom obraćanja Nikole Popovca novinarima.

M. G.