1

I POSLE DESET DANA: U „Štrabagu” još uvek nemi

Deset dana pošto smo „Štrabagu” poslali dva mejla s nekoliko pitanja zahtevajući objašnjenje opasnog ponašanja njihovog radnika, kao i to da ga imenom i prezimenom identifikuju, u ovoj putarskoj firmi su i dalje – nemi. Naime, nikakav odgovor nije stigao u redakciju lista, što može potencijalno da znači i da menadžment „Štrabaga” podržava bahatost i aroganciju svog zaposlenog.

Ovako bi trebalo da bude uvek

Da podsetimo, u subotu, 12. maja, u prepodnevnim satima, radnik „Vojvodinaputa–Štrabaga”, čiju smo fotografiju objavili, naredio je da se „karavan” vozila teške inženjerije parkira ispred Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika „Pančevac” u Ulici Vuka Karadžića 1, čime je tokom dva sata bio potpuno zablokiran prilaz ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja je bila puna pacijenata i medicinskih radnika. On je, na uljudnu molbu direktorke Zavoda da pomeri mašine i kamionete kako bi privatni zdravstveni centar mogao da funkcioniše, odgovorio tako što je tražio dokaz da je zgrada u njenom vlasništvu.

Dok se to dešavalo, pacijentima je bilo uskraćeno pravo da priđu zgradi i da se leče, a lekarima i medicinskom osoblju da rade svoj posao. U blokadi su bili i Auto-škola „Auto centra Zoki”, Srednja stručna škola „Vizija” i redakcija našeg lista, čije se prostorije takođe nalaze u toj zgradi.

Istovremeno dok u „Štrabagu” glasno ćute, nekoliko naših sugrađana je, podstaknuto tekstom u Pančevcu”, rešilo da progovori o sopstvenim lošim iskustvima i problemima koje imaju s radnicima te firme, odnosno njihovim vozilima i ponašanjem dok u drugim krajevima grada popravljaju ili prave puteve, koji, neretko, ubrzo pošto budu „pušteni u rad” – propadaju.

Kako bismo izašli u susret interesima naših sugrađana i javnosti, to je tema kojom ćemo se uskoro baviti.

S. T.