1

I dalje mnogo pasa na ulicama

Zaposleni u službi „Zoohigijene” u poslednje vreme sve češće se suočavaju s nedopustivom bahatošću jednog broja naših sugrađana koji neko vreme čuvaju pse u svojim dvorištima ili ispred zgrada u kojima stanuju i hrane ih, a onda ih, kada im dosade, puštaju. Oni ne razmišljaju o tome da je zbog toga na ulicama našeg grada i okolnih sela stalno mnogo pasa.

kere2Zbog takvog neprihvatljivog ponašanja jedino prihvatilište za pse u Pančevu stalno je puno i zaposleni u njemu rade u izuzetno teškim uslovima. Za razliku od ranijih godina, kad su u kavezima dominirali mešanci, u poslednje vreme se sve češće dešava da radnici „Zoohigijene” pronalaze na ulicama napuštene vučjake, retrivere, haskije i druge rasne pse. Iz toga se nameće zaključak da vlasnici pasa, koji ih samo privremeno i reda radi drže, ne razmišljaju ni o čemu kada odluče da ih se oslobode.

Naši sugrađani koji ne ubrajaju sebe u takve i voleli bi da udome nekog psa, mogu to da urade svakodnevno u prihvatilištu „Zoohigijene”, koje se nalazi u Vlasinskoj 1. Broj telefona je 013/352-148, a radno vreme je od 07 do 15 sati.

Njegovi „stanari” mogu da se pogledaju svakog radnog dana od 7 do 20.30, a subotom i nedeljom od 7 do 12 sati. Udomljavanje pasa je višestruko dobro delo zato što se na taj način pomaže životinjama da imaju dom i da žive u normalnim uslovima, a istovremeno se smanjuje pritisak na gradsko prihvatilište i pomaže se „Higijeninim” radnicima.

M. G.