1

„Grand kafa” vam poklanja pozorišnu predstavu

Kompanija „Grand kafa” će Pančevke i Pančevce povodom obeležavanja Dana komšija obradovati jednim zaista lepim gestom: pokloniće im pozorišnu predstavu „Na kafi kod kneginje Ljubice”.

Ovaj zanimljiv komad biće na programu 9. juna, od 20 sati, u Kulturnom centru Pančeva. Ulaz je, naravno, besplatan, ali ukoliko želite da osigurate svoje mesto, požurite po besplatne karte, koje će moći da se podignu na blagajni Kulturnog centra od ponedeljka, 8. juna.

Komad se igra  subotom u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu

Komad se igra subotom u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu

Predstava „Na kafi kod kneginje Ljubice” deo je programa Muzeja grada Beograda koji „Grand kafa” s ponosom podržava već pet godina. Autorka teksta i scenarija je Nataša Popovska, viši kustos Muzeja grada Beograda. Ona kao domaćica i dočekuje posetioce.

U utorak ćete imati priliku da se uz kafu i domaći ratluk upoznate s prilikama koje su obeležile period vladavine dinastije Obrenović. Pored osnovne istorijske priče, Nataša Popovska, odnosno kneginja Ljubica, priča i zanimljive detalje o privatnom životu vladarske porodice, dajući odgovore na pitanja kako su se oblačile srpske vladarke, kako su vodile domaćinstvo, vaspitavale decu ili kakve su ukrase stavljale na kosu.

Komad se inače igra svake subote u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu, a „Grand kafa” je ovu predstavu već poklonila svojim komšijama u Čačku. Nakon Pančeva isti dar dobiće i ljubitelji teatra u Kruševcu (10. juna), Novom Sadu (12. juna) i Nišu (19. juna).
Kao što rekosmo – požurite po karte u ponedeljak!

grand kafa plakat
D. K.