1

Gradonačelnik Pančeva obišao povređene u požaru

DSCN1603_01Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, pokrajinski sekretar za zdravstvo Predrag Vuletić i član Gradskog veća Milenko Čučković obišli su danas u popodnevnim časovima petoro povređenih u jutrošnjem požaru koji su prebačeni u dom starih na Kotežu.

– Užasnula me je vest o ovoj strašnoj nesreći u kojoj su naši sugrađani izgubili život. Ne postoje reči utehe za njihove porodice i bližnje. Takođe, u ovom trenutku želim povređenima brz oporavak. Verujem da će nadležni organi istražiti sve uzroke ovog užasnog događaja i kazniti odgovorne u skladu sa zakonom – izjavio je Pavlov nakon obilaska povređenih.

Predrag Vuletić je rekao da su pokrajinski inspektori od početka godine zatvorili dvadeset devet divljih domova za stare koji su protivzakonito radili na teritoriji Vojvodine. On je dodao da su ih njihovi vlasnici, kako bi izbegli zakonske odredbe, registrovali kao pansione, privredna društva i hostele.

Vuletić je istakao da je vlasnici divljeg doma u kome je izbio jutrošnji požar tri puta zabranjivan rad, ali da to nije imalo nikakvog efekta. Dodao je da su, bez obzira na te zabrane, pokrajinski organi dobijali anonimne telefonske dojave da njeni domovi i dalje rade.

U istom tonu bila je i izjava Aleksandra Vulina, ministra za rad i socijalnu politiku: – Ovo je treći put da smo pronašli tu ženu sa istim radnicima da rade u ilegalnim domovima na teritoriji Pančeva. Moram da pitam tužilaštvo i nadležne organe kako je moguće da ona to radi treći put.

M. G.