1

Glogonj u znaku kupusa

Ovog vikenda upriličeno je devetо izdanje manifestacije „Glogonjska jesen”, koju je jutros otvorio Dejan Živanović, pomoćnik gradonačelnika zadužen za selo i ruralni razvoj.

Nakon otvaranja usledio je kulturno-umetnički program, dok je na seoskoj pijaci trajala prodajna izložba povrća, na kojoj je robu po popularnim cenama ponudilo preko dvadeset proizvođača. Pored toga, mesto na štandovima zauzeli su i razni specijaliteti, kao i sve drugo što prati ovakve Glodonj u znaku kupusadogađaje.

Bilo je štošta i za gurmane, koji su mogli degustirati i ono što su skuvali učesnici takmičenja za najbolje jelo od kupusa. U toj gastronomskoj disciplini pobedio je Oliver Petković, drugi je bio Dragan Lazarević, a treća Omladinska organizacija „Glogonj”.

Laskavu titulu za najbolji kupus poneo je Dragan Lazarević, čiji je kupus, obima 90 centimetara, težio 5 kilograma i 700 grama. Na drugom mestu bio je Aca Spasić, koji je proizveo glavicu od 5.460 grama i 90 centimetara, dok je treći bio Milovan Rajkovski s kupusom od 5.100 grama i 84 centimetra.

J. F.

(Opširnije u štampanom izdanju „Pančevca”.)