1

Gađali betonskim kockama šetače u parku

Danas po podne su dva naša sugrađanina romske nacionalnosti u Gradskom parku izazvala incident na koji policija nije reagovala ni posle brojnih poziva naših sugrađana.

park kamenje (1)Oni su na silu izvadili više betonskih kocki iz jedne staze i počeli njima da gađaju prisutne. Sve se dešavalo u vreme kad je u parku bilo više naših sugrađana koji su izašli na vazduh i majki s malom decom.

– Jedan od njih imao je pedesetak, a drugi oko dvadeset godina. Kada smo javili policiji, dežurni na njihovoj centrali je arogantno odgovorio da znaju za to i više ništa nisu preduzeli. Zapanjila me je takva reakcija, jer se to dešavalo u najstrožem centru grada. Dvojica izgrednika su prestala da uznemiravaju i ugrožavaju druge tek kad smo ih moj kolega i ja pojurili. Ako policija ne može da zaštiti javni red i mir na takvom mestu i ako građani sami moraju da se organizuju, onda ne znam šta da kažem, svaki dalji komentar je izlišan. Šta bi bilo da su tim kockama povredili neku ženu ili dete? – izjavio je naš sugrađanin koji je tražio da ostane anoniman.

M. G.