1

Festival humora i satire u Kačarevu

Zaoka 2016 najava sajtŠesti festival humora i satire pod nazivom „Žaoka” biće održan narednog vikenda u organizaciji Doma kulture u Kačarevu.

Prvi dan, petak, 28. oktobar, biće kao i dosad posvećen mališanima. Početak je zakazan za 19 sati, kada će u Domu omladine biti izloženi nagrađeni dečji likovni radovi iz radionica karikature Nikole Dragaša, pančevačkog umetnika. Uslediće kraći nastup njegovog sugrađanina mađioničara Luke Ivanovića, a od 19.30 dečje aforizme čitaće prekaljeni beogradski satiričari Aleksandar Čotrić i Bojan Ljubenović, kao i Zoran T. Popović, domaćin i inicijator festivala.

Narednog dana, u subotu, 29. oktobra, „Žaoka” za odrasle biće otvorena u 19 sati, kada će, takođe u Domu omladine, biti otvorena izložba radova karikaturiste i portretiste Slaviše Ševrta iz Beograda, o čijem će liku i delu govoriti Nikola Dragaš.

Nakon toga će početi najatraktivniji deo manifestacije – vatromet humora i satire, kada će, pored selektora festivala Zorana T. Popovića, proizvode svojih oštrih pera predstaviti i Stanislav Tomić (BiH), Marjan Angelovski (Makedonija), Dejan Tofčević (Crna Gora), Ninus Nestorović i Milan Todorov (Novi Sad), kao i Beograđani Vesna Denčić, Bojan Ljubenović, Aleksandar Čotrić, Slobodan Simić, Vladimir Dramićanin i Miodrag Stošić, poznati stendap komičar, koji će ujedno biti i voditelj programa.

J. F.