1

Fantastična Anja Crevar

spo04U Beogradu se prošlog vikenda okupio krem srpskog plivanja. Državno prvenstvo je bilo prilika da se provere trenutne vrednosti pojedinih plivača pred značajne međunarodne nastupe, a u izabranom društvu su se našli i najbolji iz PK-a Dinamo. Pančevci su osvojili 14 medalja na našem najuglednijem nadmetanju, a predvodio ih je prvi trener Marko Spasov.

Još jednom je blistala Anja Crevar. Ona je sa dva nova državna rekorda stala u red najuticajnijih mladih plivača Srbije. Ubedljiva je bila na 200 m delfin i 800 m kraul, a „pljuštali” su rekordi i u konkurenciji kadeta, juniora i seniora. Njena ubedljivost u bazenu postaje sve uočljivija, a nastupi širom Evrope počeli su da pokazuju njenu istinsku vrednost.

Odlične rezultate na nadmetanju u Beogradu ostvarila je i Aleksandra Crevar, okitivši se sa četiri medalje u konkurenciji kadetkinja. Zlato je osvojila na 50 m kraul, a srebrna odličja su joj pripala posle nastupa na 100, 200 i 400 m istim stilom. Emilija Stanić je bila prva na 100 m prsno u grupi kadetkinja, što je bilo dovoljno i za treće mesto u apsolutnoj kategoriji. Na duplo dužoj deonici u plivanju istim stilom Emilija je proglašena za najbolju kadetkinju, dok je druga bila posle 50 m prsno u istoj starosnoj kategoriji. Nataša Praskalo je osvojila srebro na 200 m leđno i bronze na 100 i 200 m kraul.

Uspeh je zaokružila ženska kadetska štafeta u sastavu: Emilija Stanić, Nataša Praskalo, Anja Crevar i Maša Dragović, koja je bila treća na 4 x 100 m mešovito.

S. D.