Ekipe EPS-a kontrolisale električna brojila privatnicima

 

BROJILARadnici Elektroprivrede Srbije (EPS) ovih dana su obavili vanrednu kontrolu rada brojila za struju u ugostiteljskim objektima, kao i u privatnim firmama i prodavnicama u Pančevu. Povod za tu akciju bile su sumnje da su mnogi vlasnici tih lokala podesili brojila da prikazuju znatno manju potrošnju.

Ovakve sumnje su se pokazale tačnim, zbog čega je u nekoliko poznatih gradskih kafića, prodavnica i drugih ugostiteljskih objekata isključena struja.

Kako „Pančevac” saznaje, njihovi vlasnici su odmah posle toga došli u pančevačku Elektrodistribuciju da bi izmirili dugove i platili naknade za ponovno uključenje struje.

Da bi se izbeglo eventualno gledanje kroz prste i podmićivanje, kontrolu rada električnih brojila u našem gradu obavili su radnici EPS-a koji su došli iz Beograda. O obimnosti akcije govori to što je za nju bilo angažovano pet ekipa. Prema informacijama do kojih je došao „Pančevac”, slične provere će se nastaviti, a sprovodiće se najmanje jednom mesečno, ako ne i češće.

– Hoćemo da uvedemo red i da svi plaćaju za struju koju su potrošili. Ako to rade obični građani, onda isto treba da važi i za sve druge. Imamo više načina za kontrolu, a navešću samo jedan: dovoljno je pratiti podatke o potrošnji iz meseca u mesec u nekom periodu. Ukoliko se, primera radi, utvrdi mala potrošnja, a brojilo se, recimo, vodi na neku privatnu pekaru, odmah je jasno da tu nešto nije u redu – izjavio je naš sagovornik.

M. G.