Ekipa OŠ „Đura Jakšić” najbolja na „Olimpijskom druženju”

Danas je na platou ispred Gradske uprave priređeno „Olimpijsko druženje” u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Vojvođanske banke. Glavni gost na ovoj manifestaciji, koja za ciljeve ima razvijanje takmičarskog duha i promovisanje pravih olimpijskih vrednosti, svakako je bio Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Pored našeg proslavljenog košarkaša, prisutnima su se obratili i Darinka Miljanović Oka, direktorka pančevačke filijale Vojvođanske banke, kao i Aleksandar Farkaš, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport. Oni su okupljenim učenicima četvrtog, petog i šestog razreda pančevačkih osnovnih škola poželeli sreću u takmičenju.

vlade divac olimpijsko druzenje pancevoDeca su se nadmetala u različitim sportskim igrama i u kvizu znanja. Za najbolji tim proglašena je ekipa škole „Đura Jakšić”, koja je sa osvojenih 85 poena trenutno prvoplasirana u Srbiji!

Do sada su „Olimpijska druženja” održana u Kragujevcu i Leskovcu, a u narednom periodu biće priređena i u Nišu i Zemunu. Nakon toga će osnovci iz „Đure Jakšića”, zajedno s pobedničkim ekipama iz preostala četiri grada, učestvovati u finalnom rangiranju i borbi za nagradu od 1.000 evra. Taj poklon obezbedila je Vojvođanska banka, a novac je namenjen opremanju prvoplasirane škole sportskim rekvizitima.

Pogledajte delić atmosfere s današnjeg druženja:

D. K.