1

Efekti partokratije

U prepunoj sali Gradske biblioteke u petak, 27. marta, održana je tribina udruženja građana „Dosta je bilo – restart”, na kojoj je gost bio Saša Radulović, predsednik ovog pokreta i nekadašnji ministar privrede. Osnovna tema bilo je smanjenje penzija i aktuelna ekonomska politika Vlade.

RADULOVIC BIBLIOTEKA IMG_9999 (9)– Nije Aleksandar Vučić napravio ovaj sistem koji imamo danas. On potiče odranije, a postajao je sve gori od 2008. godine, pod vlašću Borisa Tadića, koji je cementirao partokratiju. Vučić je to samo preuzeo, a lјudi su se nadali da će on uvesti red. Od toga nema ništa i mi tonemo sve dublјe. Suština našeg problema je partokratija, jer u javnom sektoru radi 700.000 lјudi, a tu je najmanje 15 odsto partijskog viška, koji su stranke, na svim nivoima vlasti, ugurale na izmišlјena administrativna radna mesta, na koja dolaze uglavnom s kuplјenim diplomama i imaju velika primanja na teret svih građana Srbije. I to je partijska mašinerija svih stranaka, a ne samo SNS-a. A samo njihove plate nas godišnje koštaju milijardu evra – naglasio je Radulović.

Kako je dodao, smanjenjem penzija je ušteđeno samo 210 miliona evra na godišnjem nivou, a umanjenjem plata još 300 miliona. Od kada je došao na vlast, „Vučić je četiri puta sprovodio finansijsku konsolidaciju, a ovo je sada peti put” i ništa se neće promeniti „jer ne postoji politička volјa za to” – podvukao je Radulović.

Z. Sp.