Dve tragedije u jednom danu

policija10-300x159Juče, 2. aprila, u našem gradu su se u razmaku od samo nekoliko sati dogodile dve tragedije. Najpre je oko sedamnaest sati voz koji je saobraćao na relaciji Beograd–Vršac na oko četiri stotine metara od stanice Pančevo–Varoš naleteo na mladića koji je prelazio prugu na neobeleženom pružnom prelazu i na licu mesta ga usmrtio.

Iako je mašinovođa pritisnuo sirenu i kočio, mladić ga nije čuo. Kao mogući razlog za to nadležni su naveli da je u blizini njegovog tela pronađen slomljen mobilni telefon sa slušalicama, što navodi na zaključak da nije čuo sirenu jer je slušao muziku.

Inače, kod nastradalog mladića nisu pronađena nikakva dokumenta i još uvek je neidentifikovan. Na lice mesta odmah su došli saobraćajni policajci, koji su obavili alko-test. Rezultat je pokazao da mašinovođa nije imao alkohol u krvi i da nije vozio nedozvoljenom brzinom. Dok je trajao uviđaj, saobraćaj na pruzi je bio blokiran nekoliko sati, a putnicima koji su bili u vozu čekanje je ublažila Železnica, koja im je ponudila vodu i sendviče.

Ubrzo posle toga na Strelištu je jedan naš sugrađanin pronašao beživotno telo svoje ćerke u njenom stanu. Odmah je pozvao Hitnu pomoć, ali su članovi ekipe te službe koji su intervenisali mogli samo da konstatuju smrt. Povodom ove tragedije nadležni su izjavili da će moći da se objavi od čega je devojka umrla tek kada se obavi obdukcija.

M. G.