1

Dušan Borković u novu sezonu ulazi novim automobilom

Najbolјi srpski automobilista, naš sugrađanin Dušan Borković, u novoj sezoni Svetskog šampionata turing automobila nadmetaće se novim vozilom i s novim timom. On će voziti automobil „honda civic TC1”, ali ime italijanskog tima koje će naš automobilista s ponosom nositi širom sveta još uvek nije poznato. Ipak, izvesno je da će Borković imati broj 98, kao i prethodne sezone u WTCC-u, po NIS-ovom gorivu 98 BMB.dusan borkovic pancevac honda svetsko prvenstvo turing automobila

Dušan je ovih dana posetio fabriku JAS, oficijelnu kompaniju za izradu fabričke trkačke „honde” u svetskom šampionatu, i upoznao se s novim timom.

– U drugu sezonu, nadam se bolјu od debitantske, ulazim s novim timom i novim automobilom. Beskrajno sam zahvalan „Kampos timu” na saradnji koju smo imali tokom moje prve sezone i s kojim sam ostvario jedan od najvećih uspeha u svojoj karijeri, ali je ove godine pala odluka da to bude „Pro tim”. Upoznao sam se s tehničkim detalјima automobila, s timom mehaničara i inženjera. Oni su me uveli u sve nepoznanice oko automobila, koliko je to bilo moguće za kratko vreme, kako bih bio što spremniji za testove koji me očekuju u predsezoni, u Barseloni. Najbitnije od svega je što sam uspeo da sa svojih 207 centimetara visine uđem u automobil, mada mislim da bi trebalo da naprave veći kokpit za moje gabarite – uz osmeh je poručio srpski as i dodao da mu je oduvek bila želјa da vozi trkačku „hondu” zbog njene bogate i moćne trkačke istorije.

A. Ž.

opsirnije1