Direktorka „Vodovoda”: Nisam kriva

Milica Radovanović, direktorka „Vodovoda i kanalizacije”, izjavila je za „Blic” da nije kriva za to što voda iz pančevačkog vodovoda nekoliko dana nije bila za piće zbog povećane koncetracije hlora i amonijaka i da ne oseća nikakvu odgovornost zbog toga. Ona je dodala da joj zaposleni u postrojenju za preradu vode nisu odmah prijavili da su bakterije prodrle u rezervoar.

DIREKTORKA VODOVODA– Kad sam saznala za bakterije, 4. marta, naredila sam prvo hlorisanje, a potom i pranje filterskih postrojenja. Pripremne radnje i čišćenje trajali su od 4. marta do 21. aprila. To nije jednostavan proces. Prvo je trebalo očistiti staro, pa onda i novo postrojenje, a bilo je potrebno i vreme da se ispita kvalitet vode. Nisam kriva što neko ko radi dvadeset godina kao tehnolog u vodovodu nije shvatio ozbiljno svoj posao – rekla je ona.

Direktorka „Vodovoda” je to izjavila reagujući na informaciju da je Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu pokrenulo postupak utvrđivanja osnovanosti krivične prijave koju je protiv nje podneo Gradski odbor Srpske radikalne stranke. U toj prijavi Radovanovićeva se tereti za krivična dela zagađivanja vode za piće i životnih namirnica (iz člana 258, stav 1) i izazivanje opšte opasnosti (iz člana 278, stav 3, u vezi sa stavom 2 Krivičnog zakonika Republike Srbije).

M. G.