1

Direktorka Apoteke Pančevo dala ostavku

APOTEKA  IMG_8789 (29)Direktorka Apoteke Pančevo Jelena Eror, predsednik Upravnog odbora te ustanove Miloš Vučkovac i svi članovi Upravnog i Nadzornog odbora iz reda zaposlenih podneli su danas ostavke.

– Razlog nije bežanje od očiglednih problema u kojima se Apoteka nalazi, već to što ne želim da učestvujem u urušavanju ustanove koja postoji 230 godina. Smatram da Pančevo treba da ima svoju apoteku i da modus za njeno očuvanje mora biti pronađen, ali ne vidim dobru volju lokalne samouprave, Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda zdravstvene zaštite da podrže moje planove za Apoteku – izjavila je Jelena Eror i dodala da ustanova ima lekove za još nekoliko dana rada, nakon čega neće moći da funkcioniše usled blokade računa zbog iznosa većeg od 175 miliona dinara. Ona je kazala kako je do toga došlo zato što lokalna vlast nije ispunila obećanje da će finansijski pomoći Apoteci.

Zaposleni u toj ustanovi, koji nisu primili plate od oktobra, jutros između sedam i osam sati održali su protestnu šetnju od sedišta Apoteke do Gradske uprave.

D. V.