1

Deveti foto-safari u nedelju u Ivanovu

Deveti Foto-safari u Ivanovu Pera Nikolić-prayer-I nagradaDeveti ivanovački foto-safari biće održan u nedelju, 10. maja, kada će na više mesta u selu majstori umetničke fotografije još jednom praviti remek-dela.
Najpre će se, počev od 8 sati, prijaviti očekivanih stotinak učesnika. Nakon toga sledi veliki broj aktivnosti koje su isplanirali organizatori – ivanovački Dom kulture i foto-grupa „Dunavac”. Pored vožnje traktorima i čamcima, fotografskoj eliti Srbije biće na raspolaganju i dve stare banatske kuće, u kojima će ih, spremni za poziranje, čekati članovi mađarskog i bugarskog kulturno-umetničkog društva odeveni u narodnu nošnju. Majstori sa objektivima ovog puta imaće priliku da izađu na Dunav, što je bio jedan od glavnih razloga promene termina s početka aprila na maj, budući da je u ovom periodu godine moguć pristup našoj najvećoj reci.
„Safaristi” će iskoristiti i srećnu okolnost što u Ivanovu i okolini baš tih dana počinje snimanje turskog filma „Bekle beni” (u prevodu „Čekaj me”), a u njihovu čast biće demonstrirana tradicionalna igra popike.
Izložba radova prošlogodišnjeg pobednika Pere Nikolića biće otvorena u 14.30 u Domu kulture.

J. F.