1

Dečja priredba za najstarije sugrađane

Mališani predškolskog uzrasta iz vrtića „Slavuj” osunčali su današnje oblačno prepodne našim najstarijim sugrađanima priredbom koju su izveli u Klubu za odrasla i stara lica Gerontološkog centra Pančevo. Oni su povodom Svetskog dana starijih osoba pripremili recitacije o bakama i dekama i ispevali nekoliko starih narodnih pesama, koje su posetioce vratile u detinjstvo.

– Kad vidim ovu dečicu, podsetim se svoje mladosti. Sećam se kako sam kao mala morala da recitujem baki i njenim drugaricama partizanske pesme – rekla je Antonija Bekić, članica Kluba za odrasla i stara lica.

SlavujVaspitačica Ana Kemin Kolar kaže da se zaposleni i deca iz ,,Slavuja” uvek rado odazivaju ovakvim pozivima. Ona je dodala da mališani tokom cele godine obeležavaju važne datume i uče se da budu humani, puni ljubavi i razumevanja. Milica Mihailović, učesnica priredbe, rekla je da rado pomaže starijim ljudima.

– Baki i deki stalno pomažem. Kad, na primer, nešto ne mogu da dohvate, ja im dodam – priča Milica.

Prema rečima Snežane Tubić, gostovanje mališana u Klubovima za odrasla i stara lica je već tradicija. S obzirom na to da je oktobar mesec posvećen starijim ljudima, Gerontološki centar organizovaće još neke aktivnosti. Već u četvrtak, 15. oktobra, u Domu za stare biće priređeno etno-druženje. Snežana Tubić poziva sve stalne članove da obavezno dođu na ovaj skup, ali i ostale penzionere da iskoriste priliku i da se do kraja godine besplatno učlane u neku od sekcija koje funkcionišu u okviru Klubova za stara i odrasla lica.

I. P.