Deca sprovela humanitarnu akciju za bolesnu decu

Učenici četvrDECA, BOLNICAtog tri Osnovne škole „Sveti Sava” dokazali su da su deca velikog srca. Oni su ovih dana uspešno sproveli humanitarnu akciju za pomoć najmlađima koji se leče na Dečjem odeljenju pančevačke bolnice i svojim gestom su doprineli da bolesna deca bar nakratko zaborave na ležanje unutar bolničkih zidova.

Četvrtaci iz pomenute škole najpre su došli na ideju da zamole mame i bake da im naprave kolače, a onda su zajedno sa učiteljicom Svetlanom Ivić Mijatov počeli da ih prodaju. Od prikupljenog novca kupili su pelene i nove jastuke za bolesnu decu na Dečjem odeljenju, a onda su otišli u bolnicu da im ih predaju.

Time su učinili dva dobra dela, zato što je susret đaka s pacijentima Dečjeg odeljenja prošao u prijatnom druženju. Učiteljica Svetlana Ivić Mijatov izjavila je da je ponosna na svoje đake i dodala da im to nije prvi put da učestvuju u humanitarnim akcijama i da su već pomagali ljudima u nevolji.

– Oni su time što su uradili pokazali da su naučili najvažniju lekciju: da treba pomagati i da njihovo malo delo nekome može značiti mnogo – dodala je ona.

Na humanitarnoj akciji koju je uspešno sprovela sa đacima zahvalilo je doktor Slobodan Obradović, načelnik Dečjeg odeljenja u Opštoj bolnici. U vremenu kada u medijima dominiraju crne vesti ono što su uradili za svaku je pohvalu.

M. G.