Dani druženja

U Starčevu, od subote

Starčevački „Dani druženja”, koje već godinama organizuju Mesna zajednica, Dom kulture, udruženja i sportski klubovi, počeće narednog vikenda i trajaće sve do 10. avgusta.

Svečano otvaranje devetnaestog izdanja prepoznatljive manifestacije biće priređeno na platou Doma kulture rok koncertom bendova „The Socks” i „Kreativni nered”.

Narednog dana u popodnevnim časovima kulinari će se u parku nadmetati u kuvanju ovčijeg gulaša, od 17 sati na terenu u Šumicama startovaće turnir u tenisu na šljaci, a uveče će na Trgu neolita biti održano veče tamburaškog orkestra „Panuka”.

U ponedeljak, 28. jula, na terenu kod škole, od 17 sati, biće odigran turnir u odbojci na pesku (dva na dva), dok će na Trgu neolita u 21 sat početi predstava „10 : 1” glumice Tanje Kecman, a potom disko i rok veče u režiji di-džeja Guleta. Takmičenje u brzom ispijanju piva u pabu „Neolit” otvoriće program u utorak, 29. jula, u 17 sati. Nedugo zatim (18 sati) u Domu kulture turnir će odigrati šahisti, a uveče će na Trgu neolita koncert održati grupa „Crna Marija”.

Na sam dan seoske slave Ognjena Marija, u sredu, 30. jula, od 17 sati, na Trgu neolita biće održani južnobanatski skup pčelarskih organizacija i izložba pčelinjih proizvoda. U okviru toga, sat kasnije, biće priređena predavanja o problemima u pčelarstvu.

Istovremeno će na Opštinskom stadionu početi revijalna fudbalska utakmica.

Slavsko veče će biti začinjeno predstavom za decu koju će izvesti klovn Marko, a potom će Starčevcima i njihovim gostima na raspolaganju biti svirke u više ugostiteljskih objekata. Ne treba ni napominjati da je svako ko želi da učestvuje u takmičenjima više nego dobrodošao.