1

Da te duša zaboli: Dragana Radanov (5) svakodnevno vozom putuje u Novi Sad na terapije očiju

dragana radanovNaša petogodišnja sugrađanka Dragana Radanov danas je krenula na terapije za oči u specijalizovanoj klinici u Novom Sadu. Nakon niza uspešnih humanitarnih akcija koje su pokrenuli Pančevke i Pančevci, a među kojima je poslednja bila koncert bendova „Ničim izazvan” i „Enormna blajsna”, priređen u dvorani „Apolo” u petak, 13. novembra, prikupljen je novac za lečenje u iznosu od 61.500 dinara.

Kao što je već poznato, naša malena sugrađanka je pre operacije očiju, urađene u Rusiji 2013. godine, videla svega šest odsto, da bi se nakon toga njen vid popravio, te sada vidi 50% na oba oka. Međutim, da bi se to stanje održalo, potrebno je da tri puta godišnje odlazi u specijalizovanu kliniku u Novom Sadu na terapije.

Kako je navela Draganina mama Mira, devojčica je danas započela desetodnevnu terapiju. Međutim, zapanjila nas je činjenica da majka i ćerka svakodnevno vozom ili autobusom putuju za Novi Sad jer nemaju novca za smeštaj u tom gradu.

To znači da će Dragana i narednih devet dana svakog jutra ustajati u šest sati, voziti se do Novog Sada, primati terapije na klinici, a potom se vraćati u Pančevo u popodnevnim satima. I tako sve do sledeće srede. Kao da za petogodišnju devojčicu nije dovoljan teret to što svakodnevno mora da odlazi na terapije, već po hladnoći mora da prelazi i ovako dug put.

Povratna karta do vojvođanske prestonice košta 1.300 dinara, a u porodici Radanov zaposlen je samo otac Dragan, koji radi u „Higijeni” kao čistač ulica. Pored njegove plate od 23.000 dinara, jedini prihod koji Radanovi imaju jeste dečji dodatak u iznosu od 5.000 dinara.

Ukoliko ste u mogućnosti da obezbedite besplatan smeštaj u Novom Sadu za Draganu i njenu mamu u narednih devet dana, molimo vas da se što pre javite devojčicinom tati Draganu putem telefona 061/304-0033.

D. K.