1

Čudo spaslo nepažljivog vozača od pogibije ili povređivanja

Prebrza vožnja bila je uzrok saobraćajne nesreće koja se dogodila danas oko 18 sati na raskrsnici Cara Dušana i Prvomajske. Vozač „lanče karavan” išao je Ulicom cara Dušana i, umesto da skrene levo ili desno, on je u punoj brzini nastavio da vozi pravo, pa je probio metalnu ogradu koja razdvaja prugu od puta i izleteo na šine.

This slideshow requires JavaScript.

Usled jačine udarca znatno je ulubio prednji deo automobila, ali je, na sreću, sam prošao bez ijedne povrede. U razgovoru s građanima okolnih kuća koji su istrčali napolje čim su čuli snažan udarac rekao je da je pre izletanja na prugu pričao mobilnim telefonom, ali da ga je u jednom trenutku zaslepilo sunce. Imao je mnogo sreće i čudo ga je spaslo od težih povreda ili najstrašnijeg ishoda zato što se sve dogodilo dok se iz suprotnog pravca približavao voz. Međutim, mašinovođa je na vreme zakočio.

Pre nekoliko godina na toj raskrsnici dogodio se sličan udes. Vozač „multiple” takođe je, dolazeći u punoj brzini iz Ulice cara Dušana, oko dva sata posle ponoći probio zaštitnu ogradu, izleteo na prugu i došao do ograde Staklare. Automobil je bio skoro uništen, a vozač je teško povređen.

M. G.