1

„Crvena jabuka” nastupila u Pančevu

„Crvena jabuka”, jedna od najpopularnijih pop-rok grupa u regionu, održala je u petak, 3. aprila, koncert pred oko 500 ljudi u dvorani pančevačkog Kulturnog centra.

Nakon niza uspešnih nastupa u regionu održanih u proteklom periodu u okviru turneje pod nazivom „Tamo gdje ljubav počinje”, kojom ovaj sastav proslavlja 30 godina muzičke karijere, došao je red i na pravi spektakl pred pančevačkom publikom. I ne samo pančevačkom, budući da su čuvenu grupu predvođenu Draženom Žerićem Žerom došli da čuju fanovi iz mnogih gradova u Srbiji.

O tome koliko se publika radovala ovom koncertu svedoči činjenica da su karte rasprodate svega nekoliko dana nakon puštanja u prodaju, a bilo je i onih koji su koncert pratili i pred vratima dvorane Kulturnog centra budući da je ovaj prostor bio pretesan da primi sve one koji su želeli da uživaju u hitovima poput „Da mi je do nje”, „Moje najmilije”, „Da znaš da me boliš”, „Bježi, kišo, s prozora”, „Tamo gdje ljubav počinje” i mnogim drugim.

This slideshow requires JavaScript.

Koncert je trajao čak tri i po sata, a publika, u kojoj je bilo najviše pripadnica lepšeg pola, zasipala je frontmena benda, čuvenog Žeru, cvećem i plišanim igračkama.

Posebno emotivan trenutak tokom ove večeri bio je onaj kada je sastav, uz prigušena svetla i u neobično tihoj atmosferi izveo numeru „Nekako s proljeća”, odavši počast nedavno preminulom pevaču Kemalu Montenu i tako mu zahvalivši na svemu što je učinio na muzičkoj sceni čitavog regiona tokom svoje višedecenijske karijere.

Dvorana je gotovo tokom čitavog koncerta bila na nogama, a bendu na kraju nastupa, posle aplauza koji je trajao više od deset minuta, nije preostalo ništa drugo nego da se vrati na scenu i još jednom na adekvatan način zahvali prisutnima na zasluženo toplom prijemu.

N. S. i D. K.