1

Crni utorak u Pančevu: poginula devojka u saobraćajnoj nesreći

hitna-nocMlađa devojka, čiji identitet je još uvek nepoznat i za koju se pretpostavlja da je maloletna, nastradala je večeras oko 18 sati kad je na nju nedaleko od mosta na Tamišu naleteo automobil – potvrdio je za „Pančevac” dr Miroslav Tepšić, načelnik pančevačke Hitne pomoći.

Prema njegovim rečima, vozač je napustio mesto nesreće, ali ga je policija ubrzo privela i u njegovom prisustvu izvršila uviđaj.

Ispostavilo se da je on automobilom upravljao u alkoholisanom stanju – sa 1,9 promila alkohola u krvi. Devojka je od siline udarca odletela dvadesetak metara od puta i ostala na mestu mrtva.

Tepšić navodi da je 24. mart bio veoma težak dan za ekipe Hitne pomoći.

– Pored još jedne saobraćajne nezgode sa konstatovanom povredom ekstremiteta, imali smo i čak 27 kućnih poseta i 7 intervencija na javnom mestu, kao i nekoliko intervencija u školama zbog povreda učenika na fizičkom vaspitanju. Zbrinuli smo i dete od 15 godina koje je nanelo sebi povrede makazama. Ukazali smo pomoć električaru koji je prilikom montiranja klime zadobio povrede od strujnog udara. U današnjoj evidenciji je i intervencija zbog zloupotrebe narkotika, a hitna reakcija naše ekipe bila je presudna i u slučaju spasavanja psihijatrijskog pacijenta koji je pokušao da se otruje – naveo je Tepšić.

D. K.