1

„Crepajke” primljene u UNESCO

Udruženje žena „Crepajke” iz Crepaje primljeno je u članstvo UNESCO klubova Srbije na čemu im je u utorak, 2. oktobra, i čestitala mr Milica Dromnjaković ispred Federacije UNESCO klubova Srbije.

„Crepajke” su početkom oktobra dobile status pridruženog člana što je i ozvaničeno na skupu koji je upriličen u svečanoj sali MZ u Crepaji. Njihova je koliko dužnost i obaveza toliko i privilegija i čast da i nadalje rade na očuvanju etičkih i moralnih normi, kao i na negovanju kulturne baštine.

Ipred opštine Kovačica, prisutne je pozdravio Dragan Jovanov, a ispred Federacije UNESCO klubova Srbije , predsednica mr Milica Dromnjaković, koja je istakla da je u poslednje vreme veliki broj udruženja ženja koja se formiraju i koja imaju nimalo lak, ali plemenit, zadatak da brinu o tradiciji, kako o mladima, tako i o starima kao i u prevazilaženju otuđenosti, kako međusobne, tako i one od same tradicije.

Da je iza njih veliki rad, a ispred njih veliki planovi istakla je Verica Tekijaški, predsednica Udruženja žena „Crepajke”, koja je navela da im je drago što je UNESCO klub Beograd, pratio njihov rad koji će nastojati i u budućnosti da obogate i ispune zadatke koje su na sebe preuzele pridruživanjem ovoj organizaciji.

(Ovaj tekst je deo projekta „Info kutak” koji je finansijski podržala Opština Kovačica)