1

Česta davljenja na rekama i jezerima

Belocrkvanska-jezeraKomandant Ronilačke jedinice Žandarmerije Aleksandar Kikoš apelovao je na građane da ne idu na divlja i neuređena kupališta, a roditeljima je skrenuo pažnju na to da vode računa gde im deca idu na kupanje. On je skrenuo pažnju i vlasnicima motornih čamaca da ne plove isuviše blizu obale.

Po njegovim rečima, u Srbiji je iz godine u godinu sve više davljenja na jezerima i rekama, a posebno je zabrinjavajuće to što je među onima koji na takav način stradaju sve više dece. O tome govori podatak da su ronioci Žandarmerije prošle godine imali duplo više intervencija tokom kojih su pronalazili i vadili utopljenike nego prethodne godine.

Da upozorenje komandanta Žandarmerije nije bez osnova svedoče i dve tragedije koje su se dogodile prošlog leta na teritoriji našeg grada. U prvoj je 7. jula u Dunavu kod Ivanova nastradala dvadesetšestogodišnja devojka, a samo tri dana kasnije, naočigled oca, udavio se četrnaestogodišnji dečak blizu prostorija Ribolovačkog kluba „Marko Kulić”.

M. G.

opsirnije1