1

Budžet uvećan za 153 miliona dinara

Gradski budžet za ovu godinu, posle najnovijeg, trećeg rebalansa, iznosiće 5,74 milijardi dinara, utvrdilo je Gradsko veće na sednici održanoj u ponedelјak, 12. oktobra, i taj predlog uputilo Skupštini na odlučivanje.

Ukupna korekcija prihoda, prema rečima Predraga Živkovića, člana Veća zaduženog za finansije, iznosi nešto više od 153 miliona dinara. Ovo povećanje usledilo je pre svega zahvalјujući višim prihodima od planiranih, i to od poreza na imovinu (48,2 miliona), kao i od poreza na zarade (30 miliona dinara). Što se tiče ostalih dodatnih prihoda naše lokalne samouprave, koji iznose oko 50 miliona dinara, reč je o dobiti gradskih preduzeća ostvarenoj u 2014. godini. Najveću je imalo JKP „Grejanje”, koje je dužno da je uplati budžetu do 25. decembra.

VECE  (1)Ono što je za korisnike budžeta, kao i za javnost, mnogo zanimljivije jeste kako su te pare raspoređene. Najviše dodatnih sredstava otići će, verovali ili ne – za kulturu. Za ovu oblast planirano je čak 44,35 miliona dinara, ali će lavovski deo te sume biti upotreblјen za namirenje poreskog duga Gradske biblioteke (27,5 miliona).

Većnici su ovom prilikom dali saglasnost i na tekst javnog oglasa za prodaju katastarske parcele u Ulici Moše Pijade, za koju je zainteresovan nemački diskontni lanac „Lidl”. Reč je o 89 ari gradskog građevinskog zemlјišta, a početna cena za javno nadmetanje, zakazano za 19. novembar, biće 73,6 miliona dinara, to jest 8.254,46 dinara po kvadratnom metru.

Z. Sp.

opsirnije1