1

Bjelica ponovo direktor „Zelenila”

bjelica2Većinom glasova odbornika na jučerašnjoj sednici Skupštine Pančeva za novog vršioca dužnosti direktora „Zelenila” izabran je inženjer poljoprivrede Danilo Bjelica, koji je već jednom bio na čelu tog javnog komunalnog preduzeća od 2005. do 2012. godine. Na direktorskoj funkciji ga je nasledio Dragan Katuca, jedan od najviših funkcionera pančevačke Srpske napredne stranke.

Nakon nekoliko godina rukovođenja „Zelenilom” Bjelica je morao da ode uprkos brojnim pohvalama i ocenama javnosti da Pančevo nikad nije izgledalo lepše i uređenije nego tokom njegovog mandata. Međutim, u raspodeli stranačkih kvota i trgovini funkcijama među članicama nove vladajuće koalicije nije bilo milosti – „Zelenilo” je pripalo Srpskoj naprednoj stranci, što je za Danila Bjelicu označilo kraj direktorske funkcije.

Podsećamo, na jučerašnjoj sednici gradske skupštine donete su još neke važne kadrovske odluke: Aleksandar Radulović, Nebojša Gajić, Predrag Stojadinov i Marija Jević, dosadašnji vršioci dužnosti direktora u „Vodovodu”, ATP-u, „Mladosti” i u Domu omladine izabrani su za direktore, a Zdenka Jokić je izabrana za novog vršioca dužnosti direktora Gradske stambene agencije.

M. G.