1

Beogradski inspektori „love” divlje prevoznike iz Pančeva

Beogradski i republički saobraćajni inspektori, pojačani komunalnom i saobraćajnom policijom, ovih dana su na teritoriji glavnog grada sproveli više akcija na suzbijanju divljeg prevoza, tokom kojih su na udaru bili nelegalni kombi-prevoznici iz Pančeva. Tako je juče, 25. septembra, u blizini Pančevačkog mosta za samo sat vremena uhvaćeno 13 „divljaka”. Pored toga, tri linijska kombija i jedan taksi su isključeni iz saobraćaja, napisano je osam prekršajnih naloga zbog nepropisnog parkiranja, a jedno vozilo je odneo „pauk”.

Divlji prevozSlična akcija je sprovedena i 17. septembra, kada su gradski i republički saobraćajni inspektori isključili iz saobraćaja tri kombija zbog nelegalnog prevoza putnika na relaciji Pančevo–Beograd.

Obren Šijaković, pomoćnik sekretara za inspekcijske poslove u Beogradu, izjavio je za list „24 časa” da se slične akcije organizuju svake nedelje „da bi se iskorenio nelegalni vanlinijski prevoz na najkritičnoj relaciji u gradu – od Beograda ka Pančevu i nazad”. On je naglasio da je tokom tih akcija utvrđeno da je među kažnjenima bilo legalnih prevoznika koji su radili protivzakonito, ali i onih koji uopšte nisu registrovani za vanlinijski prevoz putnika.

M. G.
(Foto: „24 časa”.)
(Opširnije u štampanom izdanju „Pančevca”.)